Fietsie

Challenge:

The job:

 

Het doel is daarom om mensen te helpen met het terugvinden van hun fiets, binnen enkele seconden. 

De meeste fietsen lijken ontzettend veel op elkaar. Daarnaast zijn fietsparkeerplaatsen enorm groot wat het erg lastig maakt om je fiets terug te vinden. Misschien heb je wel een plek waar je dagelijks je fiets neerzet, maar wat nou als deze een keer bezet is? En als je je fiets fout parkeert dan wordt deze verplaatst door een medewerker. Het is een dagelijkse actie, je parkeert je fiets vaak onbewust. En het probleem wordt alleen nog maar erger. Wat als er minder auto’s in Amsterdam mogen rijden? Dan komen er nóg meer fietsen bij.

Fietsie

Customer-journey-Fietsie

Customer journey for

Title

Text

 

 

Voor de oplossing heb ik een aantal technologieën onderzocht. Uiteindelijk kwam uit dit onderzoek dat de beacon het beste zou werken als oplossing. Een beacon zendt een uniek signaal uit door middel van Bluetooth 4.0. Het bereik kan variëren tussen de 30 en 150 meter en is nauwkeurig op 1 meter. Daarnaast kan een beacon de nabijheid inschatten en smartphones kunnen informatie ontvangen van een beacon.

 

Het formaat van het kastje van een beacon kan omgezet worden naar het formaat van een sticker. De batterij van deze sticker kan voor ongeveer een jaar meegaan en is volledig waterbestendig. De prijs van een beacon sticker ligt rond de €3 per stuk.

schetsen
Schermafbeelding-2018-02-28-om-13.42.06

Title

Text

Fietsie-1
Fietsie-2
Fietsie-3
Fietsie-4
Fietsie-5

Some of the final designs of the ‘Fietsie’ app.

Credits: Mijksenaar

Year: 2018